torsdag 29 september 2011

Recept för idétorka #3. Couscous-sallad med kyckling och fetaost

Idag var klockan bara sex när vi stod på Malmborgs och försökte komma på vad vi skulle laga. Att man aldrig lär sig att komma på vad man ska äta innan man åker och handlar! Det går ju nästan alltid bra att komma på något när man står där, men ack så mycket längre tid det tar!

När man vill ha mat snabbt, och inte vill ha något i klass med makaroner och Mamma scans köttbullar med ketchup, så är varm couscous-sallad med kyckling och fetaost fantastiskt enkelt att göra. Dessutom är det väldigt mycket godare än pasta och köttbullar (tyvärr mycket dyrare). 


Det här receptet måste jag ge min mamma lite cred för, för det är inte BARA jag som kommit på ingredienserna i denna rätt. Hon har bidragit med idén pumpafrön och torkade aprikoser som verkligen gör sig här i. Så tack kära mor!

Det här behöver du för minst 4 personer: 
- Två kycklingfileér
- 4 dl couscous
- 5 dl vatten
- 1 röd paprika
- En näve sockerärtor
- 8-9 stycken torkade aprikoser
- 1 påse babyspenat (minst)
- 1 förpackning fetaost
- 1 rödlök
- 1 lime
- Creme fraiche
- 1 1/2 msk Curry
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 msk Paprikakrydda
- 1 msk Olja
- Salt och peppar

Såhär gör du!
Hacka paprika, aprikoser och sockerärtor fint. Hacka fetaost och rödlök i lite större bitar. Stek mindre bitar av kycklingfilé och krydda med salt och peppar. Låt kycklingen vila under ugnsfolie. Koka upp 5 dl vatten tillsammans med olja, curry, paprikakrydda, salt, och hönsbuljong. När vattnet kokar lägger du i paprika, aprikoser, sockerärtor, pumpafrön och couscous. Rör runt och dra bort grytan från plattan. Låt stå under lock 3 - 4 minuter, eller till vattnet sugits upp av couscousen. Rör sen i kyckling, spenat, lök och fetaost och saften av en halv lime. Servera med creme fraiche. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar