Det här behöver du för 6-8 personer:
- 4 dl vispgrädde
- 300 g vit choklad
- 2 ägg
- 6 dl färska eller djupfrysta jordgubbar
Gör såhär!
Vispa grädden i en skål och äggen i en annan. Jag rekommenderar elvisp! Smält chokladen på svag värme i mikron, ta ut och rör om ibland. Tina jordgubbarna om de varit frysta. Blanda i den smälta chokladen med de uppvispade äggen. Klicka sedan i grädden och rör runt försiktigt. Häll glassen i en avlång brödform eller i mindre skålar (då med plastfolie i botten). Lägg i jordgubbarna. Om du inte vill lägga i hela jordgubbar i, vilka har tendens att bli lite isiga om de ska vara i frysen länge, kan du mixa de med en stavmixer och sedan klicka i purén. Ännu bättre är det om du blandar jordgubbspurén med lite av glassmeten och sedan klickar i.
Frys glassen i ungefär 3-4 timmar. Eftersom det tar ett tag för glassen att tina upp i rätt konsistens får den stå i kylen ungefär en halvtimme innan servering. Servera gärna med lite sylt till.
Om man vill variera sig kan man ha hallon istället för jordgubbar.
Mmmm... vilka FINA hjärtan!! :) Ser gott ut! Och det låter faktiskt enkelt. Får testa det en dag.
SvaraRaderaFfff...