onsdag 28 september 2011

Glass i stora lass

Hemmagjord glass känns som en ganska svår sak att laga. Det har jag alltid tyckt. Men icke! Det här receptet snubblade jag över i somras. Det är så superenkelt att göra att det nästan är pinsamt. Och vem skulle inte tycka om vit chokladglass med jordgubbar? Det är ett vinnande recept, jag lovar!Det här behöver du för 6-8 personer:
- 4 dl vispgrädde
- 300 g vit choklad
- 2 ägg
- 6 dl färska eller djupfrysta jordgubbar

Gör såhär!
Vispa grädden i en skål och äggen i en annan. Jag rekommenderar elvisp!  Smält chokladen på svag värme i mikron, ta ut och rör om ibland. Tina jordgubbarna om de varit frysta. Blanda i den smälta chokladen med de uppvispade äggen. Klicka sedan i grädden och rör runt försiktigt. Häll glassen i en avlång brödform eller i mindre skålar (då med plastfolie i botten). Lägg i jordgubbarna. Om du inte vill lägga i hela jordgubbar i, vilka har tendens att bli lite isiga om de ska vara i frysen länge
, kan du mixa de med en stavmixer och sedan klicka i purén. Ännu bättre är det om du blandar jordgubbspurén med lite av glassmeten och sedan klickar i.

Frys glassen i ungefär 3-4 timmar. Eftersom det tar ett tag för glassen att tina upp i rätt konsistens får den stå i kylen ungefär en halvtimme innan servering. Servera gärna med lite sylt till.

Om man vill variera sig kan man ha hallon istället för jordgubbar. 


1 kommentar:

  1. Mmmm... vilka FINA hjärtan!! :) Ser gott ut! Och det låter faktiskt enkelt. Får testa det en dag.
    Ffff...

    SvaraRadera