onsdag 28 december 2011

Vintersallad

Efter all julmat och allt godis vi proppat i oss under julhelgen kände jag att det var dags att äta något annat. Något som var lite sundare men kanske inte det allra sundaste heller, bara för att låta bli att chocka magen allt för mycket... Ett recept jag har tänkt att prova länge är ett recept från Arla som innehåller bulgur med saffran och lök, grönsallad, avokado, fetaost, kyckling och granatäpple. Denna härliga vintersallad kändes som ett vinnande kort, och så var det också. Alla hungriga matgäster uppskattade den färgglada salladen.


Det här behöver du för 4 portioner:
- 2 dl bulgur
- 1/2 pkt saffran, 0,25 g
- Smör
- 1 hönsbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 avokado
- 1 granatäpple
- 150 g fetaost
- 5 dl grönsallad
- 2 dl crème fraiche med tomat- och basilikasmak


Såhär gör du:
Fräs bulgur och saffran med smör i en kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärningen och låt koka under lock enligt förpackningen. Skär kycklingen i bitar och stek med smör i stekpanna (jag marinerade min kyckling några timmar tidigare med olja, salt, peppar, paprikakrydda och riven vitlök). Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna. Bryt fetaosten i bitar. Leta reda på ett stort fat och lägg på samtliga ingredienser. Servera med ett gott bröd och crème fraiche.

Vi åt salladen något ljummen, vilket var gott. Men den är säkert lika god när den serveras kall också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar