måndag 17 oktober 2011

Varm, ljummen, kall smörgåstårta

Jag älskar smörgåstårta, och blir väldigt glad då det bjuds på kalas. Tyvärr är det inte så ofta som folk bjuder på det nuförtiden. Så gissa vad ni kommer få på min examensfest? Tror dock inte mamma hade gått med på det. Ett annat sätt man kan göra smörgåstårta på är att göra en så kallad varm smörgåstårta. Den saknar dock likhet med den fantastiska kalla då den varken består av samma innehåll eller bröd. Men lika god är den för det och så kallas den för smörgåstårta. Den passar ypperligt som vardagsmat, vilket den kalla varianten inte gör lika bra.




Det här behöver du för 4-5 personer:
- 4 stora halvor polarbröd
- 2 burkar creme fraiche
- 1/2 purjolök
- 1 paket bacon
- 5 stora tomater
- Salt och peppar
- Hyvlad ost

Såhär gör du:
Lägg två polarhalvor så att de blir en cirkel på en ugnsplåt med bakplåtspapper på. Bre på en burk creme fraiche och lägg på skivor av tomat, hackad purjolök och stekt bacon. Salta och peppra. Lägg sedan på resterande två polarhalvor. Ta den sista burken creme fraiche och lägg på hyvlad ost. Överst lägger du några tomatskivor. Grädda i mitten av ugnen 250 grader, 10-15 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar