Förresten, jag älskar att hitta halvdana anledningar till att äta lyxmat mitt i veckan.
Det här behöver du för 5-6 personer:
- 400 gram tortiglioni
- 1 halv förpackning djupfryst spenat
- 2 msk frusen basilika
- 1 dl creme fraiche
- 1 1/2 dl vitt vin
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk dijonsenap
- saften av 1/4 citron
- 2 1/2 dl parmesanost
- 250 gram mascarponeost
- minitomater
- salt och peppar
- 4 laxfileér
Så här gör du:
Koka pastan. Häll av vattnet ett par minuter innan den är helt klar. Använd en stavmixer eller matbredare för att mixa sönder spenaten tillsammans med basilika och creme fraiche. Koka upp tillsammans med vitt vin, riven vitlök, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar. Rör i ungefär i deciliter riven parmesanost och asken med mascarponeost. Ta av från plattan. Blanda såsen med pastan. Hacka laxen i mindre bitar, salta och peppra den. Lägg hälften av pastan och såsen i en ugnsfast form, sedan laxen och till sist den resterande pastan med sås. Hacka tomaterna på mitten och lägg på gratängen. Toppa med 1 1/2 deciliter parmesanost. Tillaga i mitten av ugnen 225 grader, i 20 minuter.
Koka pastan. Häll av vattnet ett par minuter innan den är helt klar. Använd en stavmixer eller matbredare för att mixa sönder spenaten tillsammans med basilika och creme fraiche. Koka upp tillsammans med vitt vin, riven vitlök, dijonsenap, citronsaft, salt och peppar. Rör i ungefär i deciliter riven parmesanost och asken med mascarponeost. Ta av från plattan. Blanda såsen med pastan. Hacka laxen i mindre bitar, salta och peppra den. Lägg hälften av pastan och såsen i en ugnsfast form, sedan laxen och till sist den resterande pastan med sås. Hacka tomaterna på mitten och lägg på gratängen. Toppa med 1 1/2 deciliter parmesanost. Tillaga i mitten av ugnen 225 grader, i 20 minuter.
Vad gott det såg ut!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
RaderaTack Jenny! Jag kan rekommendera den. Vilken mysig blogg du har, jag älskar det lilla lapptäcket du gjort!
SvaraRadera