söndag 12 februari 2012

Mina smultronställen: Grand Deli

Nu är det dags att börja med en sak på här på bloggen, som jag tänkt på länge. Lund är ju fylld av en massa härliga smultronställen vad gäller mat. Och varför ska jag inte ska dela med mig av dem till er? Se dem som en gnutta inspiration i vardagen! Eller en liten idé om vad ni kanske ska besöka om ni någon gång besöker Lund. Butikerna jag kommer skriva om får förstås en del gratis reklam, men på samma gång tycker jag att har de gjort sig förtjänta av lite reklam.

Det finns en gata i Lund, Klostergatan, som har en hel del lyxiga matbutiker. Jag brukar oftast bara säga Lyxiga gatan för jag aldrig minns namnet på den. Där en butik med lyxig färdigmat (hörde du det far?), en fiskbutik som också är restaurant, en ostbutik, ett stenugnsbageri, ett ställe som bara säljer makroner och cupcakes och så en del andra mysiga restauranger och fik. 

Butiken jag tänkte börja att dela med mig av i min lilla serie av smultronställen är butiken Grand Deli. Det är butiken med matinspiration nummer ett! De har allt möjligt i denna butik; allt från lyxig färdigmat till ugnsformar. Jag får en känsla av att de mesta råvarorna de har i butiken antingen är närproducerad eller ekologisk, plus att de känns lite lyxiga. Men så är där tyvärr ett pris därefter också. För mig är min studentplånbok lite väl tunn för att jag ska kunna handla där varje vecka, vilket jag helst hade gjort. Färdigmaten som finns att köpa med sig hem, innehåller inga E-nummer och känns som den skulle kunnat vara lagad i mitt egna kök.

Det här en definitivt en butik för personer med passion för matlagning, men även en butik för de individer som tycker det är skönt att köpa med sig färdiglagad mat hem.


Enligt expediten är för tillfället en av deras populäraste produkter umamipasta.
Umami betraktas som den femte grundsmaken 
och finns naturligt i svamp, kött, fisk och skaldjur.
För att läsa mer om umami kan du klicka här.


Närodlad svamp, lök och morötter.

Risottoris med sparris?

Färdiglagade maträtter som till exempel boeuf bourguignon att ta med sig hem.

Äppelmust från Kivikås i Kivik.

Bland gräddsås, rödvinssås och inlagd gurka.

Pasta i världens finaste förpackning.

1 kommentar:

  1. Men Lina!
    Varför har vi inte varit där??
    Nu får det bli till våren!!

    Bamsekramar

    SvaraRadera