torsdag 2 februari 2012

En smygtitt i mitt kök

Jag vet att några av er är nyfikna på att se hur det har blivit i vårt hem sen vi flyttat in. Därför passar jag på att ge en LITEN smygtitt i mitt kök. Resten av hemmet får ni istället se då ni kommer över på en fika istället (men säg för guds skull till innan besöket så jag kan få chans till att baka). 
Uppenbarligen kommer det något positivt ur att man fotar kryddorna på kryddhyllan; jo, man torkar av hyllan (vilket inte hänt en gång tidigare) och man ställer kryddorna i lite bättre ordning. Jag borde fota där inne oftare!Det här är mina älsklingsburkar jag samlat på mig lite överallt under åren. Vissa av dem är loppisfynd och andra är nyköpta. Jag har dem vid min spis och de är fyllda med kryddor och buljongtärningar. En är förresten fylld med värmljus. Eftersom jag tänder så många ljus när jag väl tänder dem så är det smidigt att ta med sig hela burken och gå ett varv i lägenheten.

Jag har ett fönster man kan stå och titta ut igenom när man diskar. Det är dock sällan jag gör det eftersom det är K som är diskchef hemma hos oss. Det egentliga målet med det lilla hyllplanet vid fönstret är att ha det fyllt med örter. Men än så länge finns där bara rosmarin som är användbar i mat.

Jag tror jag har nämnt det förr, men inte visat det. Jag har på tok för mycket muffinsformar! Stora, små, papper, metall, höga, låga, runda, fyrkantiga, blommiga, metallic, leopard. Tur att de inte kan bli för gamla.

En vitlök som börjat växa får pryda min tavellist där jag har några av mina kokböcker.

Så när ska vi fika?

6 kommentarer:

 1. Så mysigt =)

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte fikat var toppen! ;)
  Du har ju himla fin ordning på dina värmeljus i burken också sedan nån vecka tillbaka. Man kunde nästan haft det med på bild också ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, vilken himla fin ordning det var på ljusen. Tur att du kommer snart igen så du kan lägga dit nya värmeljus :) Den står gapande tom för tillfället! Hoppas allt är bra i Stockholm, kramar

   Radera
 3. Så vackert ni har det!

  Alltså det här med för många muffinsformar, det känner jag inte till ;) (kan man få för många? jag intalar mig Nej)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Cecilia! Nej, man kan inte ha för många muffinsformar (försöker jag intala min sambo):)Jag kommer i det snaraste behöva bygga ut för att alla formarna ska få plats. Men något säger mig att du har fler muffinsformar än mig? ;)

   Radera