torsdag 26 januari 2012

Ugnspannkaka är den nya grejen

Tidigare var jag inte alls förtjust i ugnspannkaka. Jag har alltid tyckts det varit lite tråkigt att äta och sen tycker jag att man inte riktigt stått sig på det. Men för en tid sedan kom det till mig från klar himmel: "jäklar, vad gott det hade varit med ugnspannkaka. Det här är ju världens bästa vardagsmat!". Så här brukar det vara med saker jag lär mig äta; det kommer bara över mig från ingen stans. På samma vis var det också en gång i tiden med soltorkade tomater, inlagd gurka, avokado och linssoppa. Listan den är lång.

Hur som helst kan man välja att göra den lite matigare genom att ha i stekt svamp, purjolök eller gul lök och fläsk om man känner för det. Man kan faktiskt till och med ha i äpple. Som sallad brukar jag ha rårivna morötter, som dem är eller med apelsinklyftor i. En vitkålssallad gör sig även bra!

Det här behöver du för fyra (stora) portioner:
  • 5 ägg
  • 7 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 gram smält smör
  • salt och peppar
  • champinjoner
  • 1 gul lök
  • rimmat stekfläsk


Så här gör du:
Vispa samman ägg, mjölk och vetemjöl till en smet. Smält smör och rör i detta. Salta och peppra. Stek champinjoner, lök och fläsk och lägg i en ugnsfast form (jag föredrar när ugnspannkakan är lite tjockare. Därför väljer alltså jag en liten mindre ugnsform). Häll över smeten och ställ in i ugnen på 225 grader i ungefär 30 minuter. 

Glöm inte lingonsylten och morötterna!

4 kommentarer:

  1. JAG ÅT PANNKAKA TILL LUNCH IDAG, ÄRTSOPPA OCH SEN PANNKAKA!

    SvaraRadera
  2. JAG ÅT ÄRTSOPPA OCH PANNKAKA I ONSDAGS OCH SEN MER PANNKAKA IGÅR NOM NOM NOM

    SvaraRadera
  3. DET BLIR JU PANNKAKA AV ALLTIHOP, VILKEN SOPPA!

    SvaraRadera
  4. Vad sägs om pannkaka/creps med ärtsoppefyllning? Då får man ju allt det goda på samma gång? NOM NOM!

    SvaraRadera