söndag 8 januari 2012

Kantarellpaj med bacon

Min bror och jag gjorde för en tid sedan paj med kantareller och bacon. Himmel vad god pajen blev! Den kan dock ha blivit det där lilla extra eftersom att:
1. Min bror gjorde det mesta av den (han har blivit grym på att laga mat den sista tiden, hör ni det tjejer?).
2. Middagen blev serverad efter klockan 22 och vi var vrålhungriga.

Kantareller och bacon blev sannerligen en bra smakkombination! Ska göra en pastagratäng med samma ingredienser någon dag. 



Det här behöver du för 5-6 personer:
Till degen:
- 4 dl vetemjöl
- 50 gram smör
- 3/4 delar av burk kesella
- 2 msk vatten

Till fyllningen:
- Kantareller (ju mer desto bättre)
- 2 paket bacon

- 1 lök
- 1 paket fryst spenat
- 1 förpackning cocktailtomater
- Riven ost

Till äggstanningen:
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 ägg
- Salt och peppar



Såhär gör du:
Lägg den djupfrysta spenaten att tina i ett durkslag. Gör pajdegen genom att blanda samman vetemjöl, smör, kesella och vatten. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i ugnen 10-15 minuter på 200 grader. Stek bacon och kantareller i omgångar. Hacka löken i klyftor och dela sönder dem. Dela tomaterna på mitten. Lägg lök, spenat, bacon och kantareller i pajformen på det förgräddade pajskalet. Blanda samman grädde, ägg, salt och peppar och häll över pajen. Häll på den rivna osten och dekorera med tomater. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, till äggstanningen har börjat stela och pajen fått färg. Det tar ungefär 30 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar