måndag 16 januari 2012

Brownie med jordnötskräm


Häromdagen bakade jag en hel plåt brownies med jordnötskräm och jordnötter. Jag är ju inne i en period då jag fullständigt ÄLSKAR jordnötssmör, jordnötsgodis, jordnötskakor, jordnötssås... Jag kan räkna upp allt som existerar med jordnötter tror jag. Denna jordnötskräm var alltså helt fantastisk! Receptet med jordnötskräm är från Leilas bok (igen), men jag törs inte lägga upp receptet här eftersom det inte existerar på internet. Om ni vill göra det får ni köpa boken! Däremot finns receptet med browniesmeten att hämta på internet så här kommer det. Dessutom är det med en smarrig kokossmet

Det här behöver du:

Till browniesmeten:

  • 500 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl kakao av god kvalitet
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 8 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl

Till kokossmeten:
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 6 dl kokosflingor
  • 4 äggvitor
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • Smör till plåten

  • Såhär gör du
    :
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt. Rör ner kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet. Gör kokossmeten: Blanda strösocker, vispgrädde, kokosflingor, äggvitor och vaniljsocker i en skål. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten med smör. Bred ut browniesmeten i formen och skeda/ringla ut kokos-smet över den. Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.



Med en klick grädde till den här så har du världens bästa brownie!

2 kommentarer:

  1. Herregud vad gott det ser ut!!! Det bara vattnas i munnen på mig. Måtte du spara några till helgen!! ;)
    Ffff...

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte att det behövs grädde. Det ser redan väldigt yummy

    SvaraRadera