måndag 20 augusti 2012

Nyttig glass, det finns faktiskt också!

Ja, det är sant. Det finns faktiskt nyttig glass också! Den innehåller enbart bananer och jordgubbar. Jag vet att det låter hur tråkigt som helst, men det är det inte. Simpelt kan också vara gott, utan krux. Om du har smakrika jordgubbar och söta (nästan övermogna) bananer kommer du få en fullträff till glass. Du har inget att förlora, så se nu till att prova. Om du vill göra den lite matigare kan du blanda med några matskedar kesella. Sorbé blir det utan kesellan och glass blir det med. Chokladglass kan du också göra enkelt genom att byta ut jordgubbarna mot 2-3 msk kakao. Det är också jättegott och dessutom uppiggande med all sin kakao. Jag äter min glass oftast som mellanmål, men ibland bara som lite kvällslyx. Det känns härligt att äta den med vetskapen att jag faktiskt gjort den själv, att den innehåller bra råvaror och att den dessutom är nyttig.


Det här behöver du, för glass till 1 person:

  • 1 skalad, (nästan) övermogen fryst banan
  • 4 jordgubbar eller 2-3 msk kakao
  • eventuellt 3 msk kesella


Gör så här:
Skala och frys banan. Frys även jordgubbar (det här behöver alltså göras i god tid innan). Lägg banan och jordgubbar i en hög skål. Mixa till glass med en stavmixer. Du kan behöva lägga lite tyngd på stavmixern för att frukten och bäran ska mixas sönder. Så fort du fått in rätt teknik går det undan. Rör sedan eventuellt i kesella och eller kakao. Servera på direkten. Glassen behöver alltså inte frysas emellanåt.

2 kommentarer: