torsdag 1 mars 2012

Den hatade smörgåsen

För ett år sedan skrattade jag åt K när han berättade om smörgåsen han brukade äta när han var liten. Stekt ägg, stekt falukorv, tomatskivor och ketchup, på en smörgås, HA! För mig lät det som en väldigt konstig kombination och jag retade honom lite för det. Men stekt ägg och ketchup, är ju en bra kombination, enligt mig i alla fall. Stekt ägg och korv, det fungerar ju även det. Dock kändes hela kombinationen, med tomat och på en smörgås, konstig. Men så en dag hände det att vi gjorde en sådan smörgås här hemma, bara för att se om den var så lustig som jag trott. Och den var... ganska okej faktiskt. Så vi har börjat göra den här hemma med jämna mellanrum. Idag fick det bli en sådan smörgås till lunch och K utbrast när han kom ut i köket: "Baby, gör du din hat-macka!?". Jag gissar att jag kommer få äta upp att jag kallat den lustig och äcklig ett bra tag. Innan du skrattar åt denna konstiga macka, tycker jag att även du ska ge den ett försök! Det är verkligen inte den sundaste maten man kan äta, så tur att det är en skiva tomat på också. Men det är snabblagad mat som är tacksam när hungern är nära. Dessutom är den mättande och billig. 





Det här behöver du för fyra smörgåsar:
  • 4 ägg
  • 1/3 falukorvsring
  • 2 tomater
  • 4 skrivor bröd
  • smör
  • ketchup

Så här gör du:
Skriva och stek falukorven. Rosta brödet samtidigt som du steker äggen. Bre smör på smörgåsarna. Lägg på ett stekt ägg på varje smörgås. Lägg sedan på korven och tomatskivorna. Till sist ketchup. Klart.

2 kommentarer:

  1. Klassisk Ljungby-macka! Serverades även hemma hos Tykesson-Johansson, när det begav sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, så det är något lokalt detta fenomen? Det trodde jag inte!

      Radera