torsdag 10 november 2011

Den sista måltiden

Nu har min sista måltid lagats i Magasinets korridorkök. Det kändes inte det minsta vemodigt kan jag lova. Det sista som fick lagas där var en rätt som är både billig och lättlagad. Det har inte direkt funnits tid eller lust att stå och göra långkok de sista dagarna direkt. Mor min kallar denna rätt för malda biffar, och svärmor brukar göra något liknande som kallas för hackebiff. Men jag kallar nog detta recept enklast för Linas biffar.

Detta behöver du för fyra personer:
- 600 gram blandfärs
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 1 1/2 msk Hp-sås
- Paprikakrydda
- Salt och peppar
- 1 stor lök
- 1 köttbuljongtärning
- 1/2 msk maizena
- 3-4 dl vatten
Soya
- Potatis

Såhär gör du:
Lägg färsen i en bunke. Ha i ägg, riven vitlök, Hp-sås, paprikakrydda, salt och peppar. Blanda samman och forma sedan till små biffar. Skala och koka potatis. Stek biffarna i omgångar så att de får färg och lägg in dem i ugnen på 150 grader tills alla är klara. Hacka lök i ringar och stek dem hastigt. Lägg dessa åt sidan tills vidare. Häll i vatten i den varma stekpannan. Lägg i buljongtärning och rör i maizena. Låt koka upp. Smaka av med soya och häll i spadet som blivit av biffarna när de stått i ugnen. Låt såsen koka några minuter. Lägg sedan i löken och biffarna. Låt det få koka ihop ytterligare några minuter. Ta sedan av stekpannan från plattan så inte biffarna bli övertillagade. Servera med potatis och rårörda lingon. 

Sådär, billigt, lättlagat och gott! Det är husmanskost när den är som bäst.

1 kommentar:

  1. Wow! Du fick t.o.m. med värmeångan från biffen! Mums! Tack för tipsen! Kramisar

    SvaraRadera