söndag 27 november 2011

För den som inte bara vill baka lussekatter

Vill bara inleda med att säga att vi inte har blåst bort, ÄN. Men det är nästan med nöd och näppe. Vi behöver passa på att slänga en del skräp i soptunnan som är 10 meter från dörren men jag tror inte ens att vi vågar oss ut dit. 


Ikväll har det gjorts två sorters julgodis, här i stugan. Det var ju ingen mening med att gå och mysa på julskyltningen då det var åska och driv-is (dåligt väder). Båda recepten blev riktigt lyckade, men recepten får ni någon annan dag.


Nu väljer jag att hellre belysa de goda saffranscupcakes med apelsinfrosting jag gjorde i veckan. Det är ett nytt recept som har följt med i min receptbok sen förra julen. Då bakades de aldrig för jag inte kände för att fylla hela mitt frysfack i korridoren med cupcakes. Nu kan jag det, FÖR VI HAR EN HEL FRYS (blir fortfarande så himla glad över att ha en egen kyl och frys, som dessutom är ren)!

Receptet kommer ursprungligen från Dansukker (tror jag), men jag har som vanligt varit och ändrat en aning i det. 


Det här behöver du för ungefär 48 små cupcakes:
cupcake:
- 100 gram smör

- 1 1/2 dl strösocker
- 1/2 gram saffran

- 3 ägg
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl russin ELLER hackad mandel
- 1 dl mjölk
- Små muffinsformar (finns billiga på ICA, men mycket finare på Lagerhaus)


Frosting:
- 200 gram creme cheese
- 4-5 msk florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- Rivet skal av en apelsin (ett måste)


Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Sätt ut formarna på en plåt. Rör eller vispa smör och socker poröst. Tillsätt saffran och ett ägg i taget, rör mellan varje. Blanda mjöl, bakpulver och russin eller hackad mandel, och rör ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölk och rör om. Häll smeten i en spritspåse och fyll formarna till hälften. Grädda mitt i ugnen 9-10 minuter. Låt svalna på galler. Rör ihop cream cheese med resten av ingredienserna. Fyll en spritspåse med garneringen och spritsa med klick på varje muffin.


1 kommentar:

 1. Sånna goa´ måste vi göra,
  när du kommer hem till jul.
  Det är ju lagom munsbitar och en perfekt:
  i-stället-för-blomma-när-man-går-bort-present!
  / Helena

  SvaraRadera