Det här behöver du:
- 15 g färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 2 1/2 dl durumvetemjöl
- 4 dl vetemjöl special
- 15 g färsk jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 2 1/2 dl durumvetemjöl
- 4 dl vetemjöl special
- 1 förpackning fetaost
- 1/2 burk soltorkade tomater
- 1 dl oliver
- Rosmarin
- 2 msk honung
- Peppar
Såhär gör du:
- 1/2 burk soltorkade tomater
- 1 dl oliver
- Rosmarin
- 2 msk honung
- Peppar
Såhär gör du:
Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft. Lägg på fyllningen, ringla över honungen och peppra. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i ungefär 30 minuter och låt brödet svalna på galler.
Det här är ett recept som säkert fungerar jättebra både på knytklas och picknickar. Så gissa vad jag ska ha med mig på nästa knytis!
Fyllningen kan du variera med vad du känner för. Getost? Nötter? Lufttorkad skinka? Svamp? Nästa gång jag bakar detta bröd ska jag göra ett med getost och nötter.
I skrivande stund håller jag på att baka surdegsbaguetter. Med lite tur kanske resultatet läggs upp på bloggen i kväll.
Ser verkligen gott ut.
SvaraRaderaDu är så otroligt duktig, Lina!
/ Mamma
tack för tipset! det blev gottgottigottgott. rekommenderar något mindre djup än 1 cm och att man är bättre än jag på att lägga ut gojset mot kanterna. SES IMORGON
SvaraRaderaTack kära mor! Du får prova på att göra dem, eftersom du är förtjust i focaccia kommer dessa vara en höjdare. Kraaam
SvaraRaderaJag trodde du åt risotto Kalle! :p Vad kul att du provade på att baka det! Mindre än 1 cm är nog att föredra ja. Då sprider det ju sig mer i brödet. Tror min tjocklek varierade mellan 1 1/2 cm och 1 mm :)
SvaraRaderaVi ses snart!