Ikväll njöt vi av det fina vädret och grillade på innegården. Jag svängde ihop en matvetesallad med bland annat soltorkade tomater och spenat och på grillen lades det vitlök- och chilimarinerad kycklingfilé, halloumi och aubergine. Till det hade vi en röd yoghurtsås. Jag skulle kunna grilla alla dagar i veckan.
Det här behöver du till matvetesalladen för ca 6 personer:
- 3 dl matvete
- 1/2 grönsaksbuljong
- 1 rödlök
- 1 grön paprika
- 1 dl oliver
- 1/2 burk soltorkade tomater
- 70-100 gram spenat
- 1 burk svarta bönor
- 1 msk olivolja
Gör så här:
Koka matvetesalladen med vatten (och buljongtärningen), enligt kartongens anvisningar. Rör ner olivolja och låt svalna något i grytan. Hacka paprika, rödlök och soltorkade tomater fint. Häll över i en skål. Låt bönorna rinna av och tillsätt även dem och spenaten. Rör samman med det något avsvalnade matvetet. Är lika god att ätas ljummen som kall.
Det här behöver du till vitlök- och chilimarinaden:
- 500 gram kycklingfilé
- 1/2 dl olja
- 3 vitlöksklyftor
- ca 1/2 msk chiliflakes
- ca 1/2 msk soya
- salt
- peppar
Gör så här:
Dela kycklingfilén på mitten. Klyv därefter dessa två bitar på tvären så att du får fyra platta bitar av en filé. När du upprepat detta med alla filéerna lägger du dem i en fryspåse. Blanda samman olja, riven vitlök, chiliflakes, soya, salt och peppar. Häll över marinaden i fryspåsen med kycklingen, knyt åt och skaka om. Låt gärna stå dra några timmar innan det är dags att grilla.
Det här behöver du till den röda yoghurtsåsen:
- 4 dl grekisk yoghurt
- ca 3 msk röd pesto
- salt
- socker
Gör så här:
Blanda yoghurt och pesto. Smaka av med mer pesto. Smaka dig till lagom balans mellan sött och salt. Behövs bara en knivsudd av vardera.
Vad roligt med examen! Grattis! Vad har du pluggat och är nu färdigutbildad till?
SvaraRaderaSå länge bloggen fortsätter är jag nöjd:)
/Linnéa
Kan du förstå hur himla sugen man blir?
SvaraRaderaBara bilderna - och så kan man förnimma dofterna
och ert sällskap! Grattis till examen!!