I går kväll tog vi med vår middag till stadsparken. Efter som den bara ligger ett stenkast bort känns den nästan som vår trädgård. Hur härligt är inte det att ha en trädgård lika stor som en park?! Medans vi spisade vår ljumna pastasallad kollade vi på spännande boule-turnering som försiggick runt fontänen i parken.
Det här behöver du till min pastasallad till ca 6 personer:
- 400 gram pastaskruvar
- 1 tärning hönsbuljong
- 600 gram kycklingfile
- 150 gram fetaost
- 1 zucchini
- 1 röd paprika
- 1/2 rödlök
- champinjoner
- 1 påse blandsallad (gärna med små rödbetsbitar i)
- 5 dl grekisk yoghurt
- 1 burk röd pesto (gjord på soltorkade tomater)
- salt
- socker
- peppar
- paprikakrydda
- olja
Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten med en hönsbuljongtärning. När pastan är klar och avrunnen häller du den i en stor skål. Stek bitar av kycklingfilé i olja. Krydda rikligt med salt, peppar och paprikakrydda. Häll över kycklingfilén tillsammans med pastan. Hacka zucchini och stek denna hastigt med olja och salt. När den är stekt hälls även den i skålen med pasta och kyckling. Hacka rödlök, paprika, champinjoner, fetaost och blanda ned i skålen med pasta. Blanda yoghurt med några skedar röd pesto. Smaka dig till bästa dosering (jag tycker det ska smaka ganska mycket). Smaka av med salt och lite socker. Blanda samman önskad mängd pastasallad, yoghurtsås och salladsmix precis innan du ska äta så att salladen håller sig fräsch. Salladen är även god att äta kall.
Koka pastan i saltat vatten med en hönsbuljongtärning. När pastan är klar och avrunnen häller du den i en stor skål. Stek bitar av kycklingfilé i olja. Krydda rikligt med salt, peppar och paprikakrydda. Häll över kycklingfilén tillsammans med pastan. Hacka zucchini och stek denna hastigt med olja och salt. När den är stekt hälls även den i skålen med pasta och kyckling. Hacka rödlök, paprika, champinjoner, fetaost och blanda ned i skålen med pasta. Blanda yoghurt med några skedar röd pesto. Smaka dig till bästa dosering (jag tycker det ska smaka ganska mycket). Smaka av med salt och lite socker. Blanda samman önskad mängd pastasallad, yoghurtsås och salladsmix precis innan du ska äta så att salladen håller sig fräsch. Salladen är även god att äta kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar