söndag 6 maj 2012

Grillmani

Den senaste tiden har vi grillat nästan varje dag. När jag räknar på det har vi grillat åtta gånger de senaste åtta dagana. Idag kommer vi ha grillat två gånger. Är det väder för det går det bara inte att låta bli att grilla. Dessutom blir det ju mindre disk. För en stund sedan förberedde jag köttet inför kvällens grillning genom med att marinera ytterfläskfilé med örter, vitlök och sherry.

Det här behöver du
till min örtmarinad:

  • 3 kvistar rosmarin
  • Några nypor timjan
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime
  • 3 msk sherry
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl rapsolja eller olivolja

Så här gör du:
Lägg örterna i en bunke, använd en sax för att klippa dem i mindre bitar. Jag har en örtsax med fler än två vassa blad. Riv i vitlök och skalet av en lime. Pressa i saften från limen. Blanda i olja, sherry, salt och peppar. Använd valfritt kött att marinera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar