torsdag 24 maj 2012

Enklaste lunchen i stan - getaostlax, broccoli och keso

Varma dagar har jag sällan så stor matlust kring lunchtid. Men något behöver man trots allt ha magen. En rätt som lämpar sig då du inte har matlådor, och då du egentligen inte har ork att laga mat, är ugnslagad lax toppad med getost, och rostad broccoli med keso och ägg. Getosten på laxen kan du byta ut mot keso som du blandat med lite kryddor, eller varför inte lite spenat? Och äggen kan du strunta i om du är riktigt lat. Enkelt? Ja! Nyttigt? Ja! 

Det här behöver du, för två personer:
  • 1 msk olivolja
  • 2 laxfiléer
  • getost
  • 1 broccolihuvud
  • 2 ägg
  • 250 gram keso
  • salt
  • peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxleérna. Lägg dem i en oljad ugnsform. Skär skivor av getosten. Grädda i mitten/övre delen av ugen. Efter 10 minuter lägger du broccolin i formen runt laxen, låt stå i ugnen 5 minuter till. Koka och skala äggen. Servera med keso.


1 kommentar:

  1. Hej Lina,
    Hur gör man för att se alla Etiketter samtidigt om man vill välja mellan dom?
    Tusen tack för en UNDERBAR Matblogg!

    SvaraRadera