torsdag 5 april 2012

Den lata potatisgratängen

Häromdagen svängde jag ihop en potatisgratäng med en massa tillbehör. Enkelt och gott, med tanke på den lilla arbetskraften jag la ned på den. Det var faktiskt ingen hemgjord potatisgratäng, utan en färdiglagad från mataffären. Jag köpte två förpackningar á 400 gram. Det jobbigaste med dem var att klippa upp förpackningen till gratängen och försöka få ut allt dess innehåll ner i formen (snål student som jag är ville jag inte lämna en droppe kvar i förpackningen). När väl gratängen låg i ugnsformen blandade jag i:
  • tärnad kassler
  • färsk spenat
  • tomathalvor
  • hackade champinjoner
  • hackad purjolök
  • riven vitlök
  • salt
  • peppar

Efter jag rört samman berget av ingredienser toppade jag gratängen med ost och tomathalvor. Tillagningen fick bli något längre än tidsanvisningen som stod på förpackningen. Den fick stå ungefär i 225 grader under ungefär 45 minuter. Oroa dig inte om det känns som att allt kommer välla över i ugnen. Om du har färsk spenat, champinjoner och purjolök i kommer de alla att bli förminskade under tillagningen i ugnen så tänk inte på att det ser ut som en gigantisk hög av grönsaker.  


1 kommentar:

  1. Ser jättegott och relativt enkelt ut.
    Måste prova det någon gång!
    Mamma

    SvaraRadera