Till fyllningen:
800 gram blandfärs
1 gul lök
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 burk syltlök
1 dl jordnötter
1 stor röd paprika
2-3 msk mango chutney
2 dl vatten
1 förpackning tacokrydda
pepparmix
spiskummin
paprikakrydda
svartpeppar
salt
Till smuldegen:
200 gram smör
Till smuldegen:
200 gram smör
3 dl grynblandning
1 dl vetekross
2 dl vetemjöl
2 dl riven ost
1 förpackning djupfryst persilja
1 tsk salt
Så här gör du:
Så här gör du:
Bryn färs och hackad gul lök och riven vitlök. Tillsätt alla kryddorna och vattnet. Tillsätt sedan hackad röd paprika, avrunnen syltlök, mango chutney och till sist jordnötterna. Var noga med att inte lägga i jordnötterna för tidigt, då blir de mjuka. Häll köttfärsröran i en ungsform. Knåda en smuldeg av rumsvarmt smör, grynblandning, vetekross, vetemjöl, riven ost, persilja och salt. Smula över köttfärsen. Ställ i mitten av ugnen på 200 grader, ungefär 25-30 minuter. Servera med creme fraiche, tomatsalsa och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar